Előnyök

Miért válassza a GreenSoil műtrágyát?

A GreenSoil Humin termékcsalád tagjai huminsavval bővített műtrágyák, melyek foszfort, klórmentes káliumot, kalciumot, ként, értékes mikroelemeket és szerves anyagot tartalmaznak. Megoldást nyújtanak a szántóföldi növények, zöldségek és gyümölcsök eltérő tápanyagigényeire. A GreenSoil Humin termékeket általános tápanyag-utánpótlás céljából ajánljuk, még a humuszban szegény, alacsonyabb tápértékű talajokhoz is kiválóak.


 

 

  • huminsav maxmagas foszfor és kálium hasznosulás
  • egyszerre starter és alaptrágya
  • hosszantartó hatás
  • növény vitalitásának növelése
  • talajjavító hatás
  • nyomelemekben gazdag

Magas foszfor és kálium hasznosulás

A huminsav hatékonyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felvehetetlen foszfort és káliumot, eszerint a kultúrnövény nemcsak a műtrágyában megtalálható mikro- és makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által talajból feltárt foszfort és káliumot is. Így további 10% foszforral és 14% káliummal növeli a granulátumban található foszfor és kálium százalékos arányát.

Egyszerre starter és alaptrágya

A GreenSoil Humin termékben található vízoldható foszfort és káliumot a növény azonnal hasznosítja, míg a termékből a folyamatosan kioldódó huminsav már három hónap után a talajból további foszfort és káliumot tár fel, így a műtrágya hatását hónapokkal meghosszabbítja.

Hosszantartó hatás

A GreenSoil Humin termékkel kezelt talajban a nitrogén-, foszfor- és káliumkimosódás mértéke rendkívül alacsony, az oldott tápanyagok a gyökérzónában maradnak. A GreenSoil Humin termékekben lévő huminsav jótékony hatása miatt 78 nap elteltével sem mosódik ki annyi hatóanyag a gyökérzónából, mint 14 nap alatt a hagyományos műtrágyánál.

Növény vitalitásának növelése

A GreenSoil Humin műtrágya a növény szárazságtűrő és betegséggel szembeni ellenálló képességét fokozza, serkenti a magok csírázását, elősegíti a gyökér-, hajtásképződést és a gyökértömeg növekedését.

Talajjavító hatás

A GreenSoil Humin műtrágya további jótékony hatása a talaj javításában rejlik, a talaj pH értékét a semleges érték felé javítja. Kiváló az elsavasodott, a kiégett talajok javítására, a talaj rekultiválására.

Mezo- és mikroelemekben gazdag

A GreenSoil Humin műtrágyában mezoelemként értékes kalcium, magnézium és kén található, míg mikroelemekből a Fe, Cu, Zn, B, Se nyújt védelemet a nyomelemhiány ellen. A huminsav továbbá segíti a mezo- és mikroelemek talajból való hasznosulását, illetve védi azokat a kimosódástól.