Felhasználás

Tavaszi vetés

Tavaszi vetés során a GreenSoil Humin-t műtrágya-szórógéppel vagy vetőgéppel is ki lehet juttatni.

 1. Hagyományos műtrágya-szórógéppel a megszokott módon juttassuk ki a műtrágyát a talajra és dolgozzuk be. Mielőtt a műtrágyát a tartályba töltenénk, távolítsuk el a rácsot, hogy az az adagolóhoz könnyen lejusson.
 2. Ha gyorsabb tápanyagfelvétel az igény, akkor a kijuttatott GreenSoil Humin műtrágyát hagyjuk a talaj felületén, hogy azt 25-30 ml csapadék érje. Ennek hatására a műtrágya a vizet magába szívja, ezáltal könnyen szétesik. Majd végezzük el a magágyelőkészítést úgy, hogy a műtrágya a vetés mélységébe kerüljön.
 3. Vetéssel egy menetben is ki lehet juttatni a műtrágyát. Ezúton is távolítsuk el a műtrágya tartályban található rácsot. Továbbá biztosítsuk a műtrágya cső törésmentességét, hogy a műtrágya ne gyűljön fel a csőben és egyenletesen jusson a talajra. Felhívjuk a figyelmüket, hogy egyes vetőgéptípusoknál a GreenSoil Humin műtrágyát az adagoló összetörheti, de ez nem változtatja meg a műtrágya hatékonyságát.

Tavaszi trágyázáskor ajánlott mennyiség (kg/ha):

  Műtrágyaszóróval Vetőgéppel
kalászos növényeknél 250-350  
kukoricánál, napraforgónál 300-350 250-300
cukorrépánál, burgonyánál 400-600  

 

Őszi vetés

Őszi vetés során a GreenSoil Humin-t műtrágya-szórógéppel juttassuk ki.

 • Hagyományos műtrágya-szórógéppel a megszokott módon juttassuk ki a műtrágyát a talajra és dolgozzuk be.
 • Ha gyorsabb tápanyagfelvétel az igény, akkor a kijuttatott GreenSoil Humin műtrágyát hagyjuk a talaj felületén, hogy azt 25-30 ml csapadék érje. Ennek hatására a műtrágya a vizet magába szívja, ezáltal könnyen szétesik. Majd végezzük el a magágyelőkészítést úgy, hogy a műtrágya a vetés mélységébe kerüljön.

Őszi trágyázáskor ajánlott mennyiség:

 • kalászos növényeknél: 250-350 kg/ha
 • repcénél: 300-350 kg/ha

   

Gyömülcs- és szőlőültetvény

Gyümölcsösök esetén használja a GreenSoil Humin műtrágyát telepítés előtt vagy fenntartó trágyázáskor. Telepítéskor törekedjen arra, hogy az ültetőgödörbe egyenletesen kerüljön a műtrágya a gyökér közelébe. Fenntartó trágyázáskor a GreenSoil Humin műtrágyát juttassuk a fa alá egyenletesen, amit nem szükséges bedolgozni. Ha gyorsabb tápanyagfelvétel az igény, akkor a műtrágyát érdemes 30-40 cm mélyre bedolgozni.

Trágyázásra ajánlott mennyiség:

 • gyümölcs ültetvényben telepítés előtt: 400-600 g/tő, fenntartó trágyázáskor: 300-400 kg/ha
 • szőlő ültetvényben telepítés előtt: 300-400 g/tő, fenntartó trágyázáskor: 300-400 kg/ha

Zöldségfélék

A GreenSoil Humin műtrágyát ajánljuk káposztafélék, gumósok, tökfélék, hagymafélék, levélzöldségek, burgonya, paprika, paradicsom, hüvelyesek és évelő zöldségfélék termesztéséhez.

Ha gyorsabb tápanyagfelvétel az igény, akkor a kijuttatott GreenSoil Humin műtrágyát hagyjuk a talaj felületén, hogy azt 25-30 ml csapadék érje. Ennek hatására a műtrágya a vizet magába szívja, ezáltal könnyen szétesik. Majd végezzük el a magágyelőkészítést úgy, hogy a műtrágya a vetés mélységébe kerüljön.

Trágyázásra ajánlott mennyiség:

 • szabadföldi zöldségtermesztésnél: 300-400 kg/ha
 • fólia és üvegház alatti zöldségtermesztésnél: 200-300 g/m2
   

Dísznövények

A GreenSoil Humin műtrágyát ajánljuk dísznövények, parkok, gyepek, sportpályák trágyázására, illetve elsavasodott, rekultiválandó területekre.

Ha gyorsabb tápanyagfelvétel az igény, akkor a kijuttatott GreenSoil Humin műtrágyát hagyjuk a talaj felületén, hogy azt 25-30 ml csapadék érje. Ennek hatására a műtrágya a vizet magába szívja, ezáltal könnyen szétesik. Majd végezzük el a magágyelőkészítést úgy, hogy a műtrágya a vetés mélységébe kerüljön.

Trágyázásra ajánlott mennyiség:

 • gyepeken: 100-200 g/m2
 • dísznövénytermesztésben: 250-500 g/m2
 • elsavasodott talajra: 400-500 kg/ha